Breakdance

Breakdance is een leuke, stoere sport voor jongens en meisjes. Je leert coole moves en snelle stapbewegingen op rapmuziek of breakbeat. Het is een combinatie van acrobatiek en improvisatie. Dit word je natuurlijk allemaal geleerd tijdens de lessen maar je werkt dan ook aan je lenigheid, kracht, conditie en doorzettingsvermogen. Tijdens de battles kun je de rest van je groep laten zien wat je allemaal al kunt.

Mijn naam is Carlijn van der Linden en ik geef de Breakdance lessen bij Gym Vereniging Meerkerk. Zelf ben ik ook begonnen met dansen in Meerkerk en daarna ben ik nooit meer gestopt met dansen. Breakdance is mijn passie en werk geworden. Mijn crew(groep) heet BreakSquad. Samen met mijn crew reis ik de hele wereld over om battle’s(wedstrijden) en shows te doen. Wat ik het leukste aan lesgeven vind is dat ik de kinderen in mijn lessen plezier zie maken, samen zie werken en zie groeien in hun kunnen.