Bootcamp

Bootcampen bij GVM Meerkerk
Bootcamp doen we buiten, ongeacht het weer! Dit klinkt heel zwaar, maar je gaat aan de slag op je eigen niveau. Bootcampen is voor iedereen. Het weer is geen excuus om niet te komen, waardoor je elke week sterker wordt en je conditie beter wordt. Buiten sporten verhoogt je weerstand en je doet het bij GVM Meerkerk niet alleen. Wij bieden de bootcamplessen aan in groepsverband van ongeveer 15 deelnemers. De lessen worden in en rondom Meerkerk georganiseerd.

Wat is bootcamp?
Bootcamp komt uit het leger. Militairen die op missie of oefening zijn, gebruiken deze trainingsvorm om toch fit te blijven. Zij gebruiken vooral de spullen die zij voor handen hebben om hun training op te zetten. Denk hierbij aan touwen, banden en banken. Maar ook hun eigen lichaamsgewicht. Vergis je niet hoe zwaar het kan zijn om met niets anders dan je eigen lijf te trainen.

Ook Maria die de lessen organiseert, maakt hier gebruik van! Zij heeft ook al een aantal attributen in voorraad. Zo kan zij de training elke keer anders inrichten. De ene week train je met kettlebells en de andere week mag je aan de slag met gewichten en springtouwen!

Maar ze maakt ook gebruik van de omgeving. Zo kun je een training op een trap verwachten of moet je aan de slag op een bankje.

Wat kan je van de lessen verwachten?
Maria houdt in haar planning rekening met de groep, omgeving en tijd. In de winter zal zij er altijd voor zorgen dat er op een verlichte plek getraind wordt.

Er wordt veel variatie aangeboden. De inhoud van de les zal nooit hetzelfde zijn. De ene keer ga je aan de slag in een circuit, waar je stations in een bepaalde tijd af moet werken en de andere les ga je expliciet met kettlebells aan de slag om het bovenlijf te versterken.

Doch zal Maria er altijd voor zorgen dat je hele lijf getraind wordt per les.

De opbouw is echter vaak hetzelfde:

• wij starten altijd met een proper warming-up;
• daarna mag je aan de slag in een serieuzere kern. Denk hierbij aan een circuit, of een meer technische les met gewichten;
• Wanneer de kern niet de hele les duurt, wordt in het tweede gedeelde van de les iedereen beloond voor zijn harde werk. Hier ga je bijvoorbeeld aan de slag met partneroefeningen of spellen. Ook je lachspieren zullen dus getraind worden 🙂
• Uiteraard sluiten wij hierna af met een cooling-down, tenzij de groep in het tweede gedeelte van de les al tot rust komt.

Proefles in de maand september: Vanaf 9 september kunt u een proefles bootcamp volgen. De bootcamp lessen starten in de speeltuin bij het tunneltje op de hoek van de Prinses Irene en  Marijkestraat en beginnen om 20.00 uur.